Саопштење Покрета МИ – СНАГА НАРОДА ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ 4. 3. 2024. године.

Центар за соц. Рад у Новом Саду је у новембру 2023. Године троје малолетне деце – Гаврила, Рафаила и Михаила – одузео од њихове мајке Ане Михаљице. Деца су и даље смештена у Сигурној дечијој кући, лишена родитељског старања. Заштита деце, мајки и породице је суштина политичког деловања покрета Ми – глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић и зато овде изражавамо најоштрију осуду политике разарања породице у Србији која је увезена из западних земаља, где је оставила пустош и уздрмала основну ћелију сваког здравог људског друштва.
Позивамо све државне органе и институције да ОДМАХ предузму све потребне радње ради заштите интереса Гаврила, Рафаила и Михајла.

Захтевамо да се по хитном поступку спроведу све одлуке Основног и Вишег суда у Новом Саду и да се одмах поднесе извештај од стране Центра за социјални рад надлежном Министарству о свим предузетим радњама у предмету Ана Михаљица и с њим повезаним предметима. Упозоравамо све надлежне државне органе и институције да уколико у свом поступању се не буду придржавали одредби Закона, ми ћемо као покрет бити у обавези да подигнемо колективну свест у медијима о свим дешавањима у овом случају.

Обавезујемо се да ћемо по оснивању Владе кренути у парламентарну борбу за оштрију казнену политику, подвлачећи јасну одговорност власти за непоступање по правоснажним и извршним судским одлукама у овом случају и потенцијално коруптивне радње у Центрима за социјални рад и другима органима надлежним за здравље и безбедност наше деце. 

Наглашавамо да смо спремни да употребимо сва расположива политичка и медијска средства како би заштитили Гаврила, Рафаила и Михаила и свако друго српско дете од насиља инстутуција и да ће доношење адекватних мера заштите деце  бити једна од наших приоритетних политичких активности у времену пред нама.

МИ СНАГА НАРОДА ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ (http://t.me/Pravi_Mi)

Similar Posts

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *