Покрет „“МИ Снага народа – Бранимир Несторовић“ излази на локалне изборе у Зрењанину

Покрет „Ми снага народа – Бранимир Несторовић“ изаћи ће на локалне изборе у Зрењанину, казала је данас на представљању иницијалног Градског одбора у том граду Јулијана Марић.Како је навела, на локалне изборе у Зрењанину изаћи ће под слоганом „Смемо, можемо, знамо“, те позвала Зрењанинце да им се придруже.

„Следећи начелну политику нашег Покрета Ми снага народа – Бранимир Несторовић и Покрајинског одбора ми ћемо се као Градски одбор Зрењанина залагати за враћање пристојности на локалну политичку сцену, јасан политички дискурс, смислене јавне расправе, повратак грађанских иницијатива, за промену имена Града Зрењанина у Петровград“, казала је Марић.

Навела је и да ће се Градски одбор тог покрета залагати и за јачање наталитетне политике локалне самоуправе, за већу безбедност деце на улицама и у школама, за повратак достојанства и живота у селима, као и за значајније учешће града приликом решавања проблема пољопривредника и за већа права и привилегије ратних војних инвалида, бораца у ратовима од 1990-1999. и породица палих бораца.

Додала је да ће се залагати и за промену имена Градске народне библиотеке у том граду, која сада носи назив Народна библиотека „Жарко Зрењанин“, али и за већи простор у културном и јавном националном интересу и развијању националне свести.

„Борићемо се и за што веће учешће нашег града приликом добијања републичких и покрајински пројеката и субвенција, привлачење домаћих и страних инвеститора са акцентом на домаће, за коначно решавање проблема водоснабдевања и канализационе мреже, али и за веће залагање Града преко инспекцијског надзора у контроли колико стране компаније поштују законе Србије о заштити животне средине и правима запослених“, рекла је Марић.

Данас

Similar Posts

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *